SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborg Östra IF
U16

Förslöv IF
2 - 4
Helsingborg Östra IF
Förslöv IF2 - 4Helsingborg Östra IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 09 maj, 11:00
Plats:Bjärevallen, Förslöv
Serie:Träningsmatcher
Samling:09:40, Bållevi IP
Aktivitetsinfo: Samling på Bållevi för samåkning.

Vi byter om hemma före och efter match.
Glöm inte matchtröja, shorts och SVARTA strumpor.
Nya strumpor är väg, men ta ett par helsvarta (från träningssetet är bra) till matchen.

Vi har tröjor till er som är så nya att ni inte fått någon tröja än.
Äntligen match!
2021-05-09 16:49

För även om det var en träningsmatch så har vi saknat att matcha mot andra lag!

Och även om dagen började regnigt och grått så spelar det ingen roll när man längtat!

Nu drog molnen undan vartefter vi värmde upp och matchen kom igång.

 

Vi bestämde inför matchen att spela tre perioder om 30 minuter för att få till ett extra avbrott för byten och snack istället för två halvlekar.

 

Östra började starkt och förde matchen i inledningen. Det skapades ett par lägen som vi inte kunde ta tillvara. Istället stack Förslöv upp och gjorde mål efter ett missförstånd i backlinjen.

 

Men östra trummade på och spelade ganska ok. En hel del misstag och felbeslut som vi får jobba på under kommande vecka, men så är det när det är första matchen tidigt på grässäsongen. 

Vårt jobb och spel gav oss också lägen och kvitteringen kom på en säker straff som Jonatan själv tryckte in efter att han blivit fälld. Skönt att se den gå in så snart efter det snöpliga baklängesmålet.

Inte långt därefter kom tvåan för östra. Och det var riktigt tjusigt. Det började med brytning, pass till vänsterback som vände över till mittback och vidare ut på högerkanten. Därifrån hittade Hampus en fin diagonal boll på djupet mot framrusande Ludvig. Mottagning, rättläggning och skott innanför målvaktens vänstra stolpe. Snabbt, snyggt och effektivt hela vägen!

 

Två ett i paus till östra och det enda molnet på himlen (nåja) var att alla började bli så smått irriterade på domaren. Men bra humör.

 

Andra perioden drog igång och nu tappade östra spel och fokous och kom fel till boll och i situationer. Det hjälpte inte heller att domaren fortsatte att vara "tveksam" i sina beslut. 

Varning för oss betyder gult kort och fem minuter utvisning. Nu åkte vi på en otroligt billig straff som också gav ett gult kort. Så en trippelbestraffning (straff, gult och fem minuter utvisning), tacka för den. 2-2 efter en säker straff och nu började en period där vi hade det tungt och jobbade i motvind.

 

Resultatet stog sig perioden ut. I paus klev kapten Benne fram och berättade vad som behövde ändras och göras för att få ordning på det hela igen och samtliga var nog överens om att vi kunde bättre.

 

Ganska tidigit i tredje åkte vi på en dubbelutvisning (två killar fick varsitt gult kort), det ena för snacka och det andra för en tuff tackling. Det trista är att situationen föregicks av att vi skulle haft en klar frispark.

Nu brann det lite lätt i grabbarna och vi bestämde oss för att vända det till något positivt. Så sista kvarten släppte vi lös vildarna framåt och la in hög och hård press för att trycka tillbaka Förslöv och forcera. Pressen gav resultat när Benne kunde plocka upp en boll i mitten, driva fram mot straffområdet och prickskjuta in 3-2. Riktigt härligt att känna att vi kunde vända all irritation till energi och få ut något positivt av det.

I matchens absoluta slutskede trycker vi in 4-2 genom Tias som har följt med upp på en snabb omställning och kan slå in bollen efter en målvaktsretur.

 

Sammantaget spelade vi med en eller två man mindre på planen i 20 minuter (en kvart löpande tid) medan Förslöv också hade en kille ute fem minuter.

 

Efter matchen konstaterade vi att motståndarna varit helt OK att möta, inte värre än någon annan och att all irritation låg mot domaren. Vi tackade med ordentlig applåd, både motståndare och publik och plockade med oss vinnarinstinkt hem om inget annat!

 

Nya tag på onsdag då det blir derby mot Eskilsminne!


<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer