SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborg Östra IF
U16

Helsingborg Östra Idrottsförening
6 - 1
Eskilsminne IF
Helsingborg Östra Idrottsförening6 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 12 maj, 18:00
Plats:Medevi
Serie:Träningsmatcher
Samling:17:15, Medevi IP
Aktivitetsinfo: Träningsmatch mot Eskilsminne.
Trupp:Alexander Andersson
Benjamin Barkijevic
Casper Snecker
Elias Haugen
Elias Nilsson Deleuran
Elliot Karlsson
Felix Gustafsson
Hampus Hallqvist
Hampus Johansson
Jonatan Buncic
Ludvig Skaring
Noah Persson Landgren
Philip Nordén
Rasmus Hallqvist
Tias Sörensen
Viktor Olofsson
No 2
2021-05-13 11:48

Träningsmatch nummer två för året! Matchplats Medevi IP.
Vädret mer eller mindre perfekt för fotboll!

 

Motståndarna väl kända sedan tidigare men de har strukturerat om sin P15 verksamhet till Akademi då seniorsidan spelat på tillräckligt hög nivå. I dagens fall innehöll laget några stöttande spelare från "akademilaget" och resterande från distriktslaget som ska spela i svår P15 serie.

 

Matchen spelades i rätt lugnt tempo och det var tydligt att båda lagen tränat- och fokuserat på att ligga rätt i försvarsspelet medan anfallsspelet var något krampaktigt. Bara i slutet av matchen, då vi gick över till att spela med intensiv press över hela planen ökade tempot märkvärt.

 

Första perioden var ändå välspelad från vår sida och vi gjorde tre mål varav två på eller i samband med frispark. Det första var vi heta på målvaktreturen och den andra var otagbart inplacerad ribba in. 

Vårt första mål kom efter inkast som skarvades vidare och gav fritt läge i mitten av straffområdet. 

 

Andra perioden skönk vår kvalitet, vi blev stressade och slog bort många bollar då vi ville för rakt framåt. Det var avgörande passningar hela tiden istället för att "vila med bollen" och rulla runt för att hitta bra lägen. Perioden slutade ändå ett-noll till oss, målet efter att eskilsmålvakten kommit långt ut för att rensa och nickade bollen till Alex som från långt håll slog in den i tom bur.

 

I tredje perioden fokuserade vi på att hålla mer i bollen och rulla runt, växla sida och låta motståndarna få jobba. Det såg spelmässigt rätt bra ut och vi kom ändå till hyggliga chanser utan att riktigt få dig bollen. Eskils fick mer gå på omställningar och det vid en sådan deras mål kom. Lång boll ut på vår vänsterkant, inlägg och en touch in vid stolpen. 

Sista halvan av perioden ökade vi som sagt tempot och började pressa hårt ända från målvakt. Vi vann mycket bollar högt, kom till lägen och gjorde också två mål. Det första var ett inspel från vänster som skickades undan rakt ut i banan där östraspelare mötte upp och drog till på ett tillslag. Bollen via försvarare som ställde målvakten och i mål.
Dagens sista mål var spelmässigt nog det snyggaste då vi via bra passningsspel tog oss runt på högerkanten och spelade bollen snett-inåt-bakåt till fristående spelare som kunde placera in den i mål. 

 

Genom hela matchen spelade vi riktigt bra försvarsspel där lagdelarna hängde ihop bra och backlinjen styrde spelarna framför sig. Det var inte många riktiga farligheter mot vårt mål och det kändes riktigt stabilt. Framåt ska vi jobba vidare med olika linjer och "triggers" för att ge spelarna grund och ramar för ett mer initiativrikt, kreativt och varierat spel.

 

Vi har att jobba på men det finns också mycket som redan är bra!


<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer