Referat: Helsingborgs Östra IF - FC Örkelljunga
TRE POÄNG I PREMIÄREN
2023-04-15 19:22
Premiärelvan 2023

Äntligen var det dags seriepremiär, nu skulle allt hårt slitgöra i vinter visas upp inför nyfikna åskådare på Vidablick IP i Mörarp.

Sol, vind och fotboll, dessutom lite regn höll oss sällskap genom denna premiärdag när gästerna från FC Örkelljunga dök upp för att spela sin 2:a match i serien, förra helgen fick dom 1-1 hemma mot Allerum.

Idag var det Hbg Östra som höll i taktpinnen, speciellt inledningsvis då hemmalagets lagkapten Emil Sandrå redan i den 4:e minuten trycker in 1-0 på volley efter ett väldigt fint förarbete av Linus Persson.

Trots hemmalagets stora övertag så lyckas helt plötsligt gästerna kvittera till 1-1 i den 10:e minuten, vilket det även står i halvtid.

Efter paus kommer Benjamin Lilja in på mittfältet och tar för sig som han brukar, Östra fortsätter att äga spelet.

Med 12 minuter spelade av den andra halvleken så rundar Eddie Fridh bortalagets målvakt och trycker in 2-1 för Hbg Östra.

Även om hemmalaget fortsätter att spela bra så är det förtvivlat svårt att göra fler mål, gästerna är inte helt ofarliga men lyckas inte heller med att göra fler mål.

Hbg Östra vinner med uddamålet och startar säsongen på bästa tänkbara sätt, enda smolket i bägaren var Fellvings lårskada som gjorde att han fick gå av efter 20 min.

Dagens blomsterkvast går till mittfältsdirigenten Lukas Schönbeck.

Imorgon söndag spelar B-laget i Mörarp mot Allerum kl 14:00, det är Allerum som är hemmalag.