Referat: Helsingborgs Östra IF - Stattena IF
TREDJE RAKA SEGERN
2023-09-09 18:47
Junioren Joel Wallberg inför sin debut.

Ett soldränkt Medevi i Påarp välkomnade oss alla fotbollsentusiaster när det var dags för ett nytt hett skånederby i divison 6.

Gästande Stattena kom med två raka segrar i bagaget precis som hemmalaget Hbg Östra, allt var upplagt för en jämn, spännande och tuff match.

Matchens inledande minuter gick i ett rasande tempo åt båda hållen, i den extrema värmen tänkte man, hur länge håller detta?

Hemmalaget lyckas ta ledningen redan i den 4:e minuten när vänsterbacken Marcus Sulonen tar ett snabbt inkast som Faton Trstena löper på, fri med målvakten placerar han enkelt in 1-0 till Östra.

Matchen böljar fram och tillbaka, i den 11:e minuten får Ian i hemmamålet göra en fin räddning på ett hårt och lågt långskott från en Stattenaspelare, den efterföljande hörnan blir resultatlös.

Några minuter senare får Östra en frispark på sin vänsterkant, Marcus Sulonens känsliga vänsterfot leverar bollen till rätt adress där dagens kapten Joakim Persson flyger högst och nickar strax utanför.

Med halvtimmen spelad får junioren Joel Wallberg ( född 06 ) göra debut, han har inga problem att ta för sig med sin snabbhet.

Med några minuter kvar till paus så kvitterar Stattena till 1-1 på en fin nick som ställer Ian i hemmamålet.

Precis innan paus får forwarden Faton Trstena ett friläge från högerkanten, han lägger bollen mot bortre stolpen men missar målet.

Den andra halvleken blir också händelserik, redan efter 5 minuter lyckas Linus Persson i Östra nicka bollen i ribbans överkant efter ett fint vänsterinlägg från slitvargen Lukas Schönbeck.

Några minuter senare är det Ian i hemmamålet som får visa sig på styva linan när han gör en jättefin räddning på ett bra genombrott av en Stattenaspelare.

Stattena ville inte vara sämre och med timmen spelad lyckas även de träffa överkanten på ribban.

I den 60:e minuten lyckas ungtuppen Viktor Olofsson med en vacker djupledspassning att hitta speedkulan Kim Sörensen som enkelt lyckas placera in 2-1 till Hbg Östra.

Tre minuter senare är det dags igen, nästa ungtupp, Max Holmberg, spelar vackert fram den löpande Linus Persson som trycker in 3-1 till hemmalaget.

Med kvarten kvar reducerar bortalaget och spänningen är olidlig.

Isac Paulsson i Östra får på övertid chansen att punktera matchen, han lurar bort en Stattenaförsvarare och placerar bollen förbi bortamålvakten, dock tar bollen i insida stolpe och rullar tillbaka till målvakten.

Några minuter senare blåser domaren av och hemmalaget och publiken får jubla ikapp.

Idag lyste solens vackra strålar mest på den inhoppande Isac Paulsson och även en del strålar nådde Viktor Olofsson i den andra halvleken.

Östras nästa match är söndagen den 17/9 kl 12:15 i Ödåkra mot Ilyrien.