Grönbete!
2021-04-27 10:19

I går, måndag 26/4 gjorde vi vårens första träning på gräs! Ett par veckor senare än vanligt och just den förseningen går inte att skylla på Covid-19.

Planen var lätt gropig och spelarnas fötter klart ovana vid hur bollen beter sig på gräs. Vi tog det rätt lugnt och kände på underlaget och ändå kände några spelare av ökad/ändrad belastning på knän och andra leder.

Vi har utökat träningstiden till två timmar per pass för att hinna med mer förebyggande träning. Det kommer alltså bli en del lättare styrkeövningar för att stärka upp kring svaga punkter på i princip var träning. Och så har vi ju tre pass i veckan istället för två (plus inomhus, men det var ett tag sedan).

Vi kommer vara på Bållevi i Bårslöv på måndagarna och torsdagarna men flytta till Medevi i Påarp på onsdagarna.

Schemat blir alltså:

Måndag 18-20 på Bållevi

Onsdag 18-20 på Medevi

Torsdag 18-20 på Bållevi

Tyvärr blir seriestarten skjuten ännu längre fram, nytt datum är 22-23/5. Min gissning är att vårens seriespel kommer ställas in men att vi kanske kan spela några matcher utan tabell precis som förra året. Det blir tufft att trycka in 8-9 matcher på några veckor innan sommaruppehållen som brukar ligga i Juli.

I slutet av vecka 18 kommer de nya omklädningsrummen på Bållevi slutbesiktigas och sedan kunna tas i användning. Vi får ju inte använda dom som de är tänkta, men det kommer i alla fall finnas vatten och toaletter tillgänliga igen.

Med det sagt så kan det bli så att vi flyttar måndagsträningen 3/5 till Påarp för att få tillgång till just vatten och toaletter. Håll ögonen öppna när ni svarar på kallelser via sportadmin för att se var vi ska vara.

//Fredrik

Ändrade träningstider2021-08-04 09:51