Senior

ÄNNU EN NOLLA BAKÅT
2022-10-02 19:36
Emil ställde in siktet och gjorde 2 mål.

Då var sista omgången i div 6 västra spelad, Hbg Östra tog en ny trepoängare efter 3-0 borta mot Häljarp.

Efter 45 minuter var det fortfarande mållöst, lika mållös blev man av att se flyttfåglarnas vackra färd ovanför oss.

När andra halvlek drog igång var det med en debutant på planen, Elias Haugen född 06 äntrade scenen och hade några halvchanser att få bli målskytt.

Ledningsmålet kom i den 55:e minuten när Casper Lindgren trycker in bollen bakom hemmamålvakten, assisten stod Emil Sandrå för.

Skyttekungen Emil som var på jakt denna dag för att utöka sin målskörd fick vänta till den 76:e minuten innan han lyckades göra mål, vackert assisterad av Calvin Dahlgren.

Slutet av matchen blev händelserik då båda målvakterna fick utgå pga skador, dock hann Ian i Östra göra en fantastisk tv-räddning innan han klev av.

In i Östras mål klev Kevin Staaf som även han fick göra en fin räddning, trots sina kalla knän.

Inhoppande Benjamin Frick drog ett stenhårt skott i ribban i den 88:e minuten.

Dock fick Östras skyttekung Emil sista ordet när han i den 97:e minuten gör 3-0 och sitt andra mål i matchen.

På onsdag 5/10 väntar första kvalmatchen borta mot Oxie, returen spelas på lördag den 8/10.

I övrigt kan vi konstatera att Alegria bara tog en poäng idag vilket gör att vi kan gratulera Ekeby GIF till seriesegern.

Gantoftas Eric Wahrburg gjorde hela 7 mål idag mot Bosna och gick förbi Häljarps skyttekung Emilio Jörlert med ett mål, Wahrburg landade på hela 24 mål och Jörlert på 23 mål medan vår egen Emil Sandrå gjorde 18 mål.