SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborg Östra IF
P/F 2014

Välkomna till Helsingborg Östra IF pojkar och flickor födda  2014. 


Helsingborg Östras P/F 8  består idag av runt 10st fotbollstokiga killar från både Bårslöv och Påarp.

Under inomhussäsongen tränar vi i Påarps Idrottshall eller i Bårslövs gymnastiksal.

När utomhusträningarna drar igång finner ni oss på Bållevi i Bårslöv.

 

Vi har glädjefulla träningar som består av massor av lek och spel, men även en del teknikträning.

Hos oss lär man sig allt från att vara en räka eller krabba till att göra en grym överstegsfint eller en häftig helikoptersnurr.

 

Vill du också bli en del i vårt gäng?

Både killar och tjejer välkomna!

 

Titta gärna  i vår Kalender för exakt tid och plats för träning.

 

- Så Många Som Möjligt - Så Länge Som Möjligt - Så Bra Som Möjligt -

 

Lapp på luckan i hemmapremiären
2022-04-30 16:50

Kanske var det den nyöppnade kiosken, kanske vad det vädret.

Men jag tror framförallt att det beror på att ryktet om Helsingborg Östra IF:s P8 fina spel har börjat sprida sig utanför kommunens gränser.

Hur som helst, fullt runt plan var det. Och ska vi få plats med mer publik, så kommer det att krävas en läktare.

 

Matchen började i ett rasande tempo och det tog inte många minuter innan killarna från öster om Helsingborg visade prov på sin finess och finurlighet. Allt till publikens stora förtjusning.

Det var V-finter, omvända överstegare (som när Oliver fintade vänster och alla i motståndarlaget, såväl spelare på som utanför plan, gick på), kroppsfinter och snurrfinter. Det var bredsidepassar, utsidor och chippar, allt som oftast med hög kvalitet och med rätt adress.

 

Som vi har blivit vana och bortskämda med så hade det gröna laget ett stort bollinnehav och släpper knappt in motståndarna på egen planhalva.

Ibland beror det stora bollinnehavet på hårt pressande anfallare, som inte ger motståndarna den minsta tid eller ro med boll.

Piff och Pu.. förlåt Adam och Gabriel springer konstant, vinner massor med boll, och skapar mängder av målchanser. Till sin hjälp i anfallet hade de en för dagen elegant Stefan, som bjöd på mängder av helikopterfinter, en tuff Oliver som utöver en period i mål, även spelade anfallare idag, samt ynglingen Lowe som återigen visar att han kan stå upp mot äldre motståndare.

 

Börjar spelet bakifrån så går bollen oftast via Alvins vänsterfot, eller via Vide och Willy som huserar på vänsterflanken.

De tre gossarna längst bak varierar uppspelen genom att ibland driva eller dribbla förbi motståndarna, eller sätta andra lagkamrater i bra läge genom ett fenomenalt passningsspel.

 

Till skillnad från premiären så lyckas vi idag få in betydligt fler bollar framåt, men även släppa in några bakåt.

Kul med många mål!

Inte mindre än 4st spelare hamnar i målprotokollet, vilket är starkt.

Målen går till på väldigt olika sätt, vilket är ett bevis på vår breda repertoar och förmåga att ta oss till målchans. Målen föregås av genomdribblingar från backplats, snabbt kortpassningsspel eller genom högt presspel från forwards. Bör väl även nämna det stenhårda skottet i krysset (Vide!).

 

Nästa vecka är det namnen Helsingborg IF som har äran att möta oss på Bållevi.

Vågar man hoppas på fullsatt även då?

Målsnålt på Olympiafältet
2022-04-17 18:32

Idag utspelades en batalj på konstgräset på på Olympiafältet som det lär pratas om i många veckor framöver. En målsnål P8-mtach... Mycket har jag förväntat mig att uppleva som ungdomstränare, men inte det.

Men nog om det för tillfället. Vi tar det från början.

 

Äntligen seriespel för Helsingborg Östras pojkar födda 2014! Som de har tränat, längtat och väntat på denna dag. Efter två år av inställda matcher och cuper så fick vi äntligen spela en match. En riktig seriematch (nog för att vissa av killarna har spelat någon cup, och en och annan träningsmatch, men nu är det på riktigt)! Dessutom första matchen och första gången i Östras gröna tröja för Lamar.

 

Allt var perfekt upplagt för en fotbollsfest. Sol, värme, nykritade linjer och en perfekt gräsmatta.

Efter en kort uppvärmning och snabb taktikgenomgång så var grabbarna redo för match!

 

Helsingborg Östra tar tag i taktpinnen redan från start, och i ärlighetens namn vi släpper väl egentligen den aldrig. Men vi har svårt att komma till riktigt heta lägen.

Frustrationen av de uteblivna målen märks ibland på spelarna, som stundtals misströstar efter missarna. Eller egentligen ska vi säga räddningarna. För våra avslut är bra, men HAIS målvakt är för dagen svår att överlista.

 

De få gånger motståndarlaget lyckas ta sig förbi Vide och Alvin och komma till farligheter så har vi själva en minst likabra målvakt, som räddar precis allt. Vilken en insats av Oliver!

 

Idag visar killarna upp mycket av det vi har tränat på, de visar upp tekniskt briljans - bollen ligger "klistrad" på foten när de dribblar i hög fart. Flera av spelarna provar på finterna vi tränat på. Willy bjöd på en "bakom-ben"-fint som jag undrar om motståndare och publik har hämtat sig ifrån än, Stefan provar och lyckas med flera suldragningar och Gabriel glider förbi motståndare efter motståndare med härliga kroppsfinter.

 

Utöver finter och dribblingar så visar vi även upp ett varierat anfallsspel där bollen går mellan spelarna på få tillslag. Med- och mottag sitter, passningar är med kvalitet. Vi gör egentligen allting rätt, vi får bara inte in bolluslingen.

 

Så var det ju det där om den målsnåla P8-matchen.

Som tidigare nämts som briljerade målvakterna idag. För målchanser fanns det gott om.

En ynka boll lyckades smita förbi idag. Otroligt! För det fattades inte målchanser.

8-8 hade varit ett roligare och mer rättvist resultat.

 

Janne Andersson, se hit! Letar du efter ersättare till Robin Olsen i målet så fanns framtiden idag Plan 7 på Olympiafältet. En i det gröna laget, och en i det vita laget.

 

 

 
Våra sponsorer