SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborg Östra IF
U16

Bli medlem i Helsingborg Östra Idrottsförening
BLI MEDLEM
Välkommen till Helsingborg Östra IF U16

Helsingborg Östra IF U16 består av spelare födda 2005 - 2007. 

Hösten 2021 kommer vi spela med ett lag i distriktsserie P16 och ett lag i distriktsserie P15.

 

Hos oss är alla välkomna och om du är intresserad av att komma och prova på så kontaktar du någon av ledarna (information under fliken "Truppen").

 

Vattenpolo
2021-09-30 13:24

Helsingbors kommun fattade idag beslutet att stänga all gräsplaner för träning och match från och med nu till måndag 4/10 då ett nytt beslut ska fattas.

 

Det betyder att vår match i morgon fredag 1/10 kommer spelas på konstgräs någonstans i kommunen.

Det betyder också att vi inte kan bjuda in till träning på Bållevi idag. Vi jobbar på att få fram en alternativ träningsplats men har inget svar på om det finns ledig yta åt oss.

Skulle vi få tillgång till plan återkommer vi med kallelse så fort som bara går, annars kommer dagens träning vara inställd.

 

//Ledarna

 

Ändrade träningstider
2021-08-04 09:51

Vi ändrar träningstiden på månagar och onsdagar från och med v32 (måndag 9/8).

Nya tider är 18:00 - 19:45 båda dagarna.

 

Torsdagtiden är fortfarande 19:00 - 20:45

 

Alla träningar är förlagda till Bållevi IP.

Referat: Råå IF - Helsingborg Östra Idrottsförening
Träningsmatch 3
2021-05-15 16:46

Dagens motstånd var Råå IF P16, ett lag som redan förra säsongen spelade 11-manna fotboll. Det märktes att de var året äldre än våra tidigare motståndare då de var betydligt aggresivare, snabbare och hetare.

Tyvärr råkade vi också ut för skador och känningar redan inför matchen och fick ordna om en del i lagdelarna under matchens gång. Med det sagt så var Råå det klart bästa motsånd vi haft i år och vann matchen rättvist.

 

Inledningsvis hade vi lite svårt att hitta rätt och kom ofta steget efter. Råå gjorde också ett tidigt mål på en genomlöpgning där vi tappade bort oss.

Men därefter hittade vi mer rätt, i alla fall försvarsmässigt. Vi hade svårt att skapa några farliga lägen då vi hade svårt att få upp bollen och hålla den under kontroll på deras planhalva.

Lite från ingenstans fick vi en indirekt frispark efter en bakåtpassning till målvakt som tog upp den med tassarna.

Första försöket fick vi göra om då råå-spelare rusade för tidigt. Palaver och gula kort till dom. Frisparken gick i "muren" men Alex kunde dra in returen när den studsade ut till honom.

1-1 i paus och vi fick lite andrum.

 

Andra halvlek började orken tryta efter hand och vi blev stundtals ordentligt tillbakapressade. 

Trötthet och skadekänningar gjorde att vi fick kasta om ännu mer och vissa spelare visste nog knappt var de skulle vara mot slutet. 

Siffrorna rann i väg med några snabba mål då vi inte kom rätt i försvarsspelet, troligen på grund av trött och viss uppgivenhet att vi släppt in 2-1 och 3-1.

 

Vi får fundera på spelarnas belastning under nästa vecka inför seriestarten. Vi behöver hela spelare som håller för spel i 90 minuter.

Referat: Helsingborg Östra Idrottsförening - Eskilsminne IF
No 2
2021-05-13 11:48

Träningsmatch nummer två för året! Matchplats Medevi IP.
Vädret mer eller mindre perfekt för fotboll!

 

Motståndarna väl kända sedan tidigare men de har strukturerat om sin P15 verksamhet till Akademi då seniorsidan spelat på tillräckligt hög nivå. I dagens fall innehöll laget några stöttande spelare från "akademilaget" och resterande från distriktslaget som ska spela i svår P15 serie.

 

Matchen spelades i rätt lugnt tempo och det var tydligt att båda lagen tränat- och fokuserat på att ligga rätt i försvarsspelet medan anfallsspelet var något krampaktigt. Bara i slutet av matchen, då vi gick över till att spela med intensiv press över hela planen ökade tempot märkvärt.

 

Första perioden var ändå välspelad från vår sida och vi gjorde tre mål varav två på eller i samband med frispark. Det första var vi heta på målvaktreturen och den andra var otagbart inplacerad ribba in. 

Vårt första mål kom efter inkast som skarvades vidare och gav fritt läge i mitten av straffområdet. 

 

Andra perioden skönk vår kvalitet, vi blev stressade och slog bort många bollar då vi ville för rakt framåt. Det var avgörande passningar hela tiden istället för att "vila med bollen" och rulla runt för att hitta bra lägen. Perioden slutade ändå ett-noll till oss, målet efter att eskilsmålvakten kommit långt ut för att rensa och nickade bollen till Alex som från långt håll slog in den i tom bur.

 

I tredje perioden fokuserade vi på att hålla mer i bollen och rulla runt, växla sida och låta motståndarna få jobba. Det såg spelmässigt rätt bra ut och vi kom ändå till hyggliga chanser utan att riktigt få dig bollen. Eskils fick mer gå på omställningar och det vid en sådan deras mål kom. Lång boll ut på vår vänsterkant, inlägg och en touch in vid stolpen. 

Sista halvan av perioden ökade vi som sagt tempot och började pressa hårt ända från målvakt. Vi vann mycket bollar högt, kom till lägen och gjorde också två mål. Det första var ett inspel från vänster som skickades undan rakt ut i banan där östraspelare mötte upp och drog till på ett tillslag. Bollen via försvarare som ställde målvakten och i mål.
Dagens sista mål var spelmässigt nog det snyggaste då vi via bra passningsspel tog oss runt på högerkanten och spelade bollen snett-inåt-bakåt till fristående spelare som kunde placera in den i mål. 

 

Genom hela matchen spelade vi riktigt bra försvarsspel där lagdelarna hängde ihop bra och backlinjen styrde spelarna framför sig. Det var inte många riktiga farligheter mot vårt mål och det kändes riktigt stabilt. Framåt ska vi jobba vidare med olika linjer och "triggers" för att ge spelarna grund och ramar för ett mer initiativrikt, kreativt och varierat spel.

 

Vi har att jobba på men det finns också mycket som redan är bra!

Referat: Förslöv IF - Helsingborg Östra IF
Äntligen match!
2021-05-09 16:49

För även om det var en träningsmatch så har vi saknat att matcha mot andra lag!

Och även om dagen började regnigt och grått så spelar det ingen roll när man längtat!

Nu drog molnen undan vartefter vi värmde upp och matchen kom igång.

 

Vi bestämde inför matchen att spela tre perioder om 30 minuter för att få till ett extra avbrott för byten och snack istället för två halvlekar.

 

Östra började starkt och förde matchen i inledningen. Det skapades ett par lägen som vi inte kunde ta tillvara. Istället stack Förslöv upp och gjorde mål efter ett missförstånd i backlinjen.

 

Men östra trummade på och spelade ganska ok. En hel del misstag och felbeslut som vi får jobba på under kommande vecka, men så är det när det är första matchen tidigt på grässäsongen. 

Vårt jobb och spel gav oss också lägen och kvitteringen kom på en säker straff som Jonatan själv tryckte in efter att han blivit fälld. Skönt att se den gå in så snart efter det snöpliga baklängesmålet.

Inte långt därefter kom tvåan för östra. Och det var riktigt tjusigt. Det började med brytning, pass till vänsterback som vände över till mittback och vidare ut på högerkanten. Därifrån hittade Hampus en fin diagonal boll på djupet mot framrusande Ludvig. Mottagning, rättläggning och skott innanför målvaktens vänstra stolpe. Snabbt, snyggt och effektivt hela vägen!

 

Två ett i paus till östra och det enda molnet på himlen (nåja) var att alla började bli så smått irriterade på domaren. Men bra humör.

 

Andra perioden drog igång och nu tappade östra spel och fokous och kom fel till boll och i situationer. Det hjälpte inte heller att domaren fortsatte att vara "tveksam" i sina beslut. 

Varning för oss betyder gult kort och fem minuter utvisning. Nu åkte vi på en otroligt billig straff som också gav ett gult kort. Så en trippelbestraffning (straff, gult och fem minuter utvisning), tacka för den. 2-2 efter en säker straff och nu började en period där vi hade det tungt och jobbade i motvind.

 

Resultatet stog sig perioden ut. I paus klev kapten Benne fram och berättade vad som behövde ändras och göras för att få ordning på det hela igen och samtliga var nog överens om att vi kunde bättre.

 

Ganska tidigit i tredje åkte vi på en dubbelutvisning (två killar fick varsitt gult kort), det ena för snacka och det andra för en tuff tackling. Det trista är att situationen föregicks av att vi skulle haft en klar frispark.

Nu brann det lite lätt i grabbarna och vi bestämde oss för att vända det till något positivt. Så sista kvarten släppte vi lös vildarna framåt och la in hög och hård press för att trycka tillbaka Förslöv och forcera. Pressen gav resultat när Benne kunde plocka upp en boll i mitten, driva fram mot straffområdet och prickskjuta in 3-2. Riktigt härligt att känna att vi kunde vända all irritation till energi och få ut något positivt av det.

I matchens absoluta slutskede trycker vi in 4-2 genom Tias som har följt med upp på en snabb omställning och kan slå in bollen efter en målvaktsretur.

 

Sammantaget spelade vi med en eller två man mindre på planen i 20 minuter (en kvart löpande tid) medan Förslöv också hade en kille ute fem minuter.

 

Efter matchen konstaterade vi att motståndarna varit helt OK att möta, inte värre än någon annan och att all irritation låg mot domaren. Vi tackade med ordentlig applåd, både motståndare och publik och plockade med oss vinnarinstinkt hem om inget annat!

 

Nya tag på onsdag då det blir derby mot Eskilsminne!

BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 27/06 09:54 
Hem, 16/03 05:55 
 
Våra sponsorer