Senior

SEGER MOT BK FRAM
2022-09-11 18:19
Planens lirare och ett drömmål av kapten Holmqvist.

Det blev 3 nya poäng in på kontot efter att ha besegrat BK Fram med hela 4-0 i Landskrona.

Samtidigt befäste Östra sin 3:e plats när grannbyn Gantofta spelade 3-3 mot serieledande Alegria.

Östra log ledningen redan efter en kvart när det unga yrvädret Casper Lindgren med ett lågt hårt skott tryckte in 1-0.

Det saknades inte chanser för Östra men bollen ville inte in trots några frilägen, med 5 min kvar kliver lagkapten Joakim Holmqvist fram som en gubbe i lådan när han från ca 40 meter får en drömträff som letar sig in i hemmalagets nät och 2-0 är ett faktum.

Den andra halvleken fortsätter i samma låga tempo, BK Fram skapar i stort sett ingenting framåt medan Östra verkligen försöker att ta sig fram.

Helt plötsligt i den 60:e minuten gör Östra 3-0 när Mattias Lundström klipper till bollen som träffar en hemmaspelare vilket gör att bollen flyger högt upp i luften samtidigt som den snurrar ordentligt så att när hemmamålvakten ska greppa bollen så tappar han den ur händerna och in i målet.

Inhoppande Tim Edvardsson Sörensen gör enkelt 4-0 i 63:e minuten och matchen känns avgjord.

Idag fick vi se ett fint inhopp av åldermannen Kevin Söderberg, en ny mittback i Isac Paulsson som gör en bra match samt mittfältsgeneralen, lagkapten och matchens lirare Joakim " Honken " Holmqvist som för andra matchen i rad gör ett drömmål.

Nästa match är på lördag den 17/9 kl 14:00 på Medevi mot Bosna.