Senior

Helsingborg Östras Seniortrupp

Seniortruppen kommer fortsatt att ledas av Frille, massör kommer Nille att vara.

Vi har dock fått ett tillskott i staben i form av spelaren Kevin Söderberg som kommer att assistera Frille på träningarna samt leda vårt B-lag.

På spelarsidan har Konrad Steen gått till Hittarp, Tobias Stoltz slutar pga skada,  även Benjamin Windfeldt slutar.

TVÅSIFFRIGT NÄR ÖSTRA VANN
2021-10-09 18:47
Halvtidssnack från Frille

På ett soldränkt Vidablick i Mörarp skulle killarna spela sin första hemmamatch på konstgräs mot Landskronalaget Örnar, det blev en målrik historia.

Matchen slutade hela 10-0, även om domaren bara rapporterat in 9-0 till Skåneboll, det viktigaste var trots allt dom 3 poängen och att vi fick hålla nollan.

Det blev en härlig inledning på matchen, när Linus Persson gjorde 1-0 efter 72 sekunder hade båda lagen redan haft varsin farlig målchans, dessutom höll Linus på att göra 2-0 efter mindre än 3 minuter, en helt galen start på matchen.

Linus gjorde dock 2-0 i den 14:e minuten, André Wickman utökade ledningen till 3-0 i den 31:a minuten med en vacker vänsterfot i bortre hörnet.

Sen trodde man knappt sina ögon när Benjamin Wendel i den 41:e minuten lyfter till oanade höjder och nickar in 4-0, vilket det står i paus.

Knappt hinner den 2:a halvleken börja innan Linus Persson blir hattrickmålskytt när han gör 5-0 med ett distinkt skott.

Benjamin Lilja får chansen att debutera, han presenterar sig med att få ett gult kort, i övrigt gör han ett bra inhopp.

Målen rullar på i strid ström och Linus Persson blir 5-målsskytt, inhoppande Abas gör 2 mål och även den ständigt löpande högerbacken Seth blir målskytt medan han undrar var sårskorpan på låret tog vägen i en tidigare glidtackling.

Detta var 9:e matchen i rad som Östra gör mål, imponerande!

Kul att Östra även får hålla nollan, speciellt som Jonathan Hasselgren i målet gör några fina räddningar.

Nästa match är redan på fredag i Landskrona kl 19:00 på Ulkavallen mot Bosna, Välkomna!

SÄSONGENS BÄSTA INSATS MOT HÄLJARP
2021-09-18 18:57
Kapten Persson höjde temperaturen inför matchen mot Häljarp

Idag tog Östra sin femte seger på de sex senaste matcherna, dessutom var det säsongens bästa halvlek vi fick se dom första 45 min mot Häljarp som innan matchen låg 5 poäng före.

När domaren blåste av för halvtid så var känslan tudelad, spelmässigt så såg det väldigt bra ut när Östra lät bollen göra jobbet medan Häljarpsspelarna fick jaga, trots det så var det mållöst.

I den andra halvleken tog det bara 8 min innan Östra tog ledningen genom Benjamin Wendel, ett välförtjänt ledningsmål.

Sedan var det bröderna Persson som gjorde 2-0 och 3-0, först var det Linus som var framme och nickade in bollen efter att Honken först skjutit ett stenhårt skott som målvakten styrde i ribban innan Linus hann fram.

3-0 gjorde kapten Jocke i den 83:e min efter en frispark från lillebror Linus.

Detta var lagets 5:e seger på de 6 senaste, nu gäller det att köra vidare på denna formtopp framöver.

Nästa match är på söndag den 26/9 mot Gantofta.

Väl mött!

HÄRLIG VÄNDNING AV ÖSTRA
2021-09-15 12:23

Det blev en väldigt tuff och spännande match mot BK Fram i Landskrona i söndags, några gula kort, ett rött kort samt ett avgörande mål med 10 min kvar i Östras favör.

Östra startade dagen till ära med två duktiga juniorer vid namn Isac Lundkvist och Kenny Borck, båda två var riktigt bra, speciellt i första halvlek, dessutom kom en tredje junior och gjorde ett fint avtryck, nämligen Tim Sörensen.

BK Fram hade 1-0 med sig in i pausen efter ett tidigt ledningsmål, där både Wickman och Seth fick syna det gula kortet.

I den andra halvleken kom så en snabb vändning då Östra först kvitterade till 1-1 i den 52:a minuten för att 5 minuter senare ta ledningen med 2-1, Benjamin Wendel satte kvitteringen efter en fin assist av Emil Sandrå och sedan var det Emils tur att göra tvåan efter en fin passning från kapten Persson i backlinjen.

Hemmalaget hann kvittera med ca 20 minuter kvar innan yrvädret Zacharias Petersen nickade in segermålet i den 80:e minuten, ett resultat som var helt rättvist om än onödigt spännande.

Nu på lördag väntar ett formstarkt Häljarp på Medevi, avsparken är kl 14:00....

Väl mött!!!

TREDJE RAKA SEGERN
2021-08-30 11:54

Efter 3-0 mot Asmundtorp så stoltserar vi med 3 raka segrar, en härlig känsla.

Segern satt hårt inne och säkrades inte förrän i den 70:e minuten då Emil Sandrå placerar in vårt tredje mål för dagen bakom Asmundtorps målvakt.

Mannen för dagen var annars vår målvakt Jonathan Hasselgren som med en fantastisk dubbelräddning höll nollan intakt i 90 minuter.

På lördag den 14/9 väntar Tågarp på Medevi, avspark kl 14:00.

Träning, Filborna , 01/12 19:30
Träning, Filborna , 08/12 19:30