Senior

HBG ÖSTRA SENIORLAG

Välkomna till Helsingborg Östras seniorlag 2024.

Denna säsongen har vi en ny huvudtränare i Emil Karemo, hans vapendragare och assistent blir den evigt unge Mathias ” Sillen ” Nilsson.

För B-laget kommer Kevin Staaf att fortsätta som ansvarig.

Fredrik Nilsson fortsätter som målvaktstränare samt materialansvarig.

Även massören ” Nille ” kör vidare under detta spännande fotbollsår.

Två spelare har lämnat oss, André Wickman och Kim Sörensen som båda valt att gå till Vallåkra IF.

Några spelare har anlänt, Elias Åbjörnsson, Hugo Svensson, Didrik Elfwing och Liam Bengtsson hälsas varmt välkomna till vår fina klubb.

Referat: Ramlösa Södra IF - Helsingborgs Östra IF
MÅLTORKAN FORTSATTE I REGNET
2024-06-15 15:51
Mittbackarna bäst i regnet, Isac Paulsson och Hugo Svensson.

Idag var det dags att åka till Ättekulla IP för match mot serieledande Ramlösa, med ca 5-10 minuter till matchstart öppnade himlen sig och regnet öste ner i dryga två timmar, vackert ackompanjerat av en sidovind från öst.

Ramlösa visade varför de ligger där de ligger redan från start, trots att det tog dryga halvtimmen innan hemmalaget tog ledningen på en vackert skruvad högerhörna så dominerade Ramlösa bollinnehavet rejält.

Strax innan klockan visade 40 minuter så uttökar hemmalget rättvist till 2-0, det enda som håller siffrorna nere är mittbackarna Isac Paulssons och Hugo Svenssons uppoffrande spel framför eget mål ihop med en taggad Jonathan Hasselgren i målet som gör några fina räddningar.

Östra går ut i den andra halvleken med vinden i ryggen, tyvärr verkar inte detta hjälpa, spelet ser stressat ut och inte minst i den 54:e minuten när Östra får frispark på egen planhalva som man slår alldeles för snabbt och till en hemmaspelare, Ramlösa ställer om jättefort och plötsligt är det 3-0.

Med 2 minuter kvar så fastställer hemmalaget resultatet till 4-0.

Det mest anmärkningsvärda från matchen är att om undertecknad var riktigt vaken så hade Östra inte ett enda skott på mål under 90 minuter, då vinner man inga matcher.

Dagens största paraplyer går till mittbackarna Isac Paulsson och Hugo Svensson, även målvakten Jonathan Hasselgren kan få stå under dessa i dagens regnoväder.

Nästa match är på söndag den 23/6 kl 13:00 hemma mot Hyllinge.

Referat: Helsingborgs Östra IF - Förslövs IF
BRA SPEL RÄCKTE INTE IDAG
2024-06-02 18:18
Anfallarna är iskalla just nu, kan denna månne hjälpa?

Det fanns en god känsla inför dagens match mot gästande Förslöv, dock ville högre makter något annat och Förslöv vann med 2-0.

Referat: Helsingborgs Östra IF - Croatia Helsingborg KIF
TREDJE UDDAMÅLSFÖRLUSTEN
2024-05-18 18:25
Hörna till Croatia i den andra halvleken.

Trots två snabba mål på slutet av Östra så lyckades det inte hela vägen fram till en poäng, det blev Croatia som gick segrande ur matchen med sina 3 mål innan dess.

Referat: Helsingborgs Östra IF - Kullavägens BK
TREDJE RAKA FÖRLUSTEN
2024-05-09 18:49
Kullavägen var hetare på bollen idag.

Efter 2 raka uddamålsförluster kändes det som ett bra läge att hitta tillbaka till vinnarspåret, men ack och ve då Kullavägen drog det längsta strået och vann med hela 4-1 mot Hbg Östra på Medevi i dagens match.

Referat: Vikens IK - Helsingborgs Östra IF
UDDAMÅLSFÖRLUST MOT VIKEN
2024-05-05 19:39
Fokus innan matchen.

Det blev en jämn tillställning på Vikvalla idag när Viken till slut stod som segrare.

Matchens enda mål gjordes av Melvin Landgren Tinnert som vackert vänder bort en Östraförsvarare och stänker in bollen bakom Östras målvakt Isak Henriksson.

Isak som i övrigt gör en bra insats i målet, även Faton Trstena får godkänt idag.

Matchen präglades av mycket slarv från båda lagen och skönspelet uteblev.

Nästa match för Östra är redan nu på torsdag den 9/5 kl 14:00 på Medevi mot Kullavägen.