SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborg Östra IF
P/F 2014

Lapp på luckan i hemmapremiären
2022-04-30 16:50

Kanske var det den nyöppnade kiosken, kanske vad det vädret.

Men jag tror framförallt att det beror på att ryktet om Helsingborg Östra IF:s P8 fina spel har börjat sprida sig utanför kommunens gränser.

Hur som helst, fullt runt plan var det. Och ska vi få plats med mer publik, så kommer det att krävas en läktare.

 

Matchen började i ett rasande tempo och det tog inte många minuter innan killarna från öster om Helsingborg visade prov på sin finess och finurlighet. Allt till publikens stora förtjusning.

Det var V-finter, omvända överstegare (som när Oliver fintade vänster och alla i motståndarlaget, såväl spelare på som utanför plan, gick på), kroppsfinter och snurrfinter. Det var bredsidepassar, utsidor och chippar, allt som oftast med hög kvalitet och med rätt adress.

 

Som vi har blivit vana och bortskämda med så hade det gröna laget ett stort bollinnehav och släpper knappt in motståndarna på egen planhalva.

Ibland beror det stora bollinnehavet på hårt pressande anfallare, som inte ger motståndarna den minsta tid eller ro med boll.

Piff och Pu.. förlåt Adam och Gabriel springer konstant, vinner massor med boll, och skapar mängder av målchanser. Till sin hjälp i anfallet hade de en för dagen elegant Stefan, som bjöd på mängder av helikopterfinter, en tuff Oliver som utöver en period i mål, även spelade anfallare idag, samt ynglingen Lowe som återigen visar att han kan stå upp mot äldre motståndare.

 

Börjar spelet bakifrån så går bollen oftast via Alvins vänsterfot, eller via Vide och Willy som huserar på vänsterflanken.

De tre gossarna längst bak varierar uppspelen genom att ibland driva eller dribbla förbi motståndarna, eller sätta andra lagkamrater i bra läge genom ett fenomenalt passningsspel.

 

Till skillnad från premiären så lyckas vi idag få in betydligt fler bollar framåt, men även släppa in några bakåt.

Kul med många mål!

Inte mindre än 4st spelare hamnar i målprotokollet, vilket är starkt.

Målen går till på väldigt olika sätt, vilket är ett bevis på vår breda repertoar och förmåga att ta oss till målchans. Målen föregås av genomdribblingar från backplats, snabbt kortpassningsspel eller genom högt presspel från forwards. Bör väl även nämna det stenhårda skottet i krysset (Vide!).

 

Nästa vecka är det namnen Helsingborg IF som har äran att möta oss på Bållevi.

Vågar man hoppas på fullsatt även då?


Nyhetsarkiv
 
Våra sponsorer