FÖRLUST I GENREPET
2022-04-02 17:03
Uppvärmning inför matchen.

Det var fina förutsättningar för en bra match när solen välkomnade oss till Vidablick IP i Mörarp för en sista träningsmatch innan nästa veckas seriepremiär.

Eskilsminne började matchen aggressivt vilket gjorde det svårt för Östra inledningsvis, det var inga längre stunder som Östra ägde boll och Eskil förde spelet.

I den 16:e minuten kom Eskils ledningsmål helt rättvist, ett hårt skott via ribban och utan chans för Rasmus i Östramålet.

Eskilsminne styrde mycket på mittfältet och efter paus gjorde Östra några ändringar vilket gjorde att man började vinna mer boll och därmed kunde ta tag i spelet mer än i den första halvleken.

Östras kvittering kom helt välförtjänt i den 63:e minuten från Pontus Broomén efter ett fantastiskt förarbete av blott 16-årige Casper Lindgren.

Glädjen blev dock kortvarig då Eskilsminne tog ledningen med 2-1 i anfallet efter, ett långskott från mittfältet som Rasmus i Östramålet nog trodde skulle gå utanför.

Med kvarten kvar så tappar Östra boll i försvaret och Eskilsspelaren ser att Rasmus står långt ute och lobbar vackert in 3-1.

Linus Persson lyckas reducera till 3-2 med 10 min kvar efter en fin passning från dagens lagkapten Seth, närmare än så kom inte Östra och genrepet slutar med förlust men ändå en riktigt bra andra halvlek att ta med sig.

Ett bra inhopp av Hampus Johansson i den andra halvleken som vänsterback, även inhoppande John Maxe gjorde det bra som mittback, båda två är 17 år.

Nästa söndag är det dags för seriepremiär borta mot Gantofta på Hedens konstgräs kl 15:00, hjärtligt välkomna!