SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborg Östra IF
J-lag

Juniorer

Välkomna till Helsingborg Östra IF Junior-lag! Vi känner oss hemma på Medevi i Påarp och på Bållevi i Bårslöv. 

 

Är du en kille med stort fotbollsintresse, sugen på att återuppta din karriär, prova på en ny fotbollsmiljö eller kanske funderar på att återvända hemåt till fotbollsrötterna, tveka då inte på att höra av dig till kansli@hbgostraif.se

Vi välkomnar dig som är född åren 2005-2008.

 

Seger i premiären!
2024-04-21 01:32

I söndags var det äntligen dags för seriepremiär borta mot Kävlinge/Harrie (K/H). Kanonfint väder sånär som på en väldigt frisk vind välkomnade oss på Högalids IP i Kävlinge. 3 månaders försäsong och förberedelser skulle äntligen få kokas ner i match där det återigen tävlas om poäng, det bästa som finns.

Östra startar i ett högt tempo och man får utdelning redan efter knappa 5 minuter där ett par vunna inkast på vänsterkanten resulterar i att Fabian lyckas få med sig boll och pressar sig igenom. En känslig vinklig snett inåt vid straffområdeslinjen blir till en perfekt boll i steget för Nille som klipper till med vänstran, bollen går i mål högt och hårt förbi en chanslös K/H-keeper. Efter målet så pendlar momentum en hel del där K/H är duktiga på att rulla boll men Östra är farliga i omställningsspelet Vincent gör efter ca 10 minuters spel en kanonräddning på ett friläge där han med en oerhörd snabb benparad hindrar K/H från att kvittera. I 23e minuten lyckas dock hemmalaget få in 1-1-bollen när man bryter igenom på vänsterkanten. Östra är lite omständigt och tappar bollen centralt och låter sedan spelare löpa in bakom backlinjen. Med två precisa passningar där den sista går hårt o lågt från vänster in centralt så lyckas K/H-spelare dyka upp på bortre stolpen och kan dunka in bollen i ett öppet Östra-mål.

Bara tre minuter efter kvitteringen så tar Östra dock ledningen på nytt, återigen genom ett vackert långskott från Nille. Målet kommer efter en misslyckad vänsterhörna som fastnar på första hemmaspelare men där Nille sedan vinner ett motlägg vid straffområdeslinjen och klipper till igen med vänstran, ungefär från samma position som vid 0-1-målet. Bollen går återigen hårt och dyker perfekt ner och in i målvaktens vänstra hörn. Efter 1-2 så är känslan att K/H tar över spelet något och man lyckas pressa ner Östra som dock oftast står på rätt sida och lyckas avvärja utan att det blir farligt allt för ofta. I 37e minuten får K/H dock en straff efter att Vincent rivit ner en hemmaspelare i straffområdet. Enligt skribentens åsikt en tveksamt dömd straff då Vincent faktiskt rör bollen innan han tar med sig motståndaren. En 50/50-situation som lika gärna hade kunnat frias. K/H sätter straffen säkert i mål, helt utan chans för Vincent.

2-2 är resultatet i halvtid och det får nog ses som relativt rättvist, mer bollinnehav för K/H men antalet heta chanser får nog ses som likvärdigt. 

 

Andra halvlek är inte lika händelserik som första utan båda lagen täpper till de luckor som funnits och sista 45 präglas av rejäl kamp. Östra går segrande ur något fler närkamper och i 65e minuten får man en straff efter att Erik gjorts ner när han är på väg att bryta sig fri från sista försvarare. Luca tar hand om straffen och sätter den säkert mitt i målet och Östra har tagit ledningen för tredje gången i matchen.

Sista 25 minuterna så försvarar Östra sig mycket väl och man kämpar och står upp för varandra i varenda duell. K/H skapar några halvlägen men blottar sig en del bakåt i kvitteringsjakten. Östra får flertalet högkaratiga kontringslägen men man slarvar lite i sista momentet vilket gör att man inte riktigt hittar det där stora läget att utöka ledningen. Istället får K/H en sista stor chans med några minuter kvar där ett skott utifrån ställer de flesta i bortaförsvaret, inkl. Vincent i målet som inte riktigt hinner reagera. Som tur är träffar bollen i utsidan av stolpen. Domaren blåser av matchen något senare och Östra tar en härlig premiärseger!

 

Matchens lirare går till Anton som visar stor kapten-kvalité med att kämpa och vinna otaliga dueller hela matchen igenom!

 

På onsdag 24/4 så är det hemmapremiär på Medevi då J-laget ställs mot Dösjöbro, matchstart 18.30. Kom och Heja!

 

Startelvan:   Avbytare:  
99. Vincent Holmberg   14. Tias Edvardsson Sörensen  
2. Malte Nilsson   16. Elias Haugen  
3. Hugo Leveau   17. Linus Sternsjö  
4. Elias Nilsson Deleuran 2 mål 20 Albin Windfäll  
5. Noah Persson Landgren   21. Vittorio Lottante  
6. Anton Sjöwall (K)      
8. Lukenz Banovni 1 mål (str.)    
10. Fabian Mansur      
11. Erik Bill      
19. Axel Bergsten      
22. Alfons Sjövall      

 

Seger mot Stattena i andra träningsmatchen!
2024-03-03 00:22

Helsingborg Östra IF - Stattena IF 7-4 (2-2)

 

Försäsongens andra träningsmatch slutade med vinst, 7-4, mot Stattena IF efter att det stått 2-2 i halvtid. Inför matchstart presenterades ett i stort sett nytt spelsystem för truppen och detta skulle främst bli ett test hur väl det kan slå ut.. Efter en trevande första halvlek så gav det mycket bättre resultat i andra och där finns en hel del att bygga vidare på med detta spelsystem.

 

Östra inleder matchen med att ganska tidigt skapa en hel del farligheter. Bl.a. skapar man en fyrdubbel-chans med flera avslut där Stattena-spelare, inkl. målvakt, slänger sig och heroiskt hindrar bollen från att gå i mål. Bollen är på mållinjen flertalet gånger men rullar till slut ut till en resultatlös hörna. Smått otroligt att bollen inte vill in! Kort därefter har Erik Bill ett misslyckat skott från ett bra läge där bollen går någon meter högt.

Stattena sticker upp i ett par riktiga farligheter och borde nog gjort mål något senare när man kommer i ett 3-1-läge, spelar bort sista Östra-spelare och ska egentligen bara rulla in bollen. Albin Windfäll kommer dock som gubben i lådan och lyckas störa Stattena-spelaren tillräckligt mycket för att avslutet löst ska rulla i famnen på Isak Henriksson i målet. Efter en händelserik inledning så lyckas Östra ta ledningen efter att Erik använt sin ettriga spelstil till att vinna bollen långt ut på högerkanten. Han viker in längs med kortlinjen och med en cutback-passning friställs Elias som med ett skott, med knapp styrfart, lyckas få bollen under Stattena-målvakten till 1-0. 

Bara någon minut senare får Stattena straff efter lite rörigt försvarsspel där bollen bara borde rensats undan. Isak i målet kastar sig åt rätt håll och räddar straffen men tyvärr går returen rakt ut till straffläggaren som enkelt kan slå in kvitteringen. Efter kvitteringen så är känslan att Stattena tar över spelet och kommande del av halvleken är jämn men med något övertag till motståndarna. De tar även ledningen ett par minuter innan halvtidspausen efter ett par fina passningar där man trär sig igenom på vänstra delen av straffområdet. Från kortlinjen passar man sedan rakt in längs mållinjen och man kan ohotat klacka in 1-2-målet.

Som en blixt från klar himmel kvitterar dock Östra bara någon minut senare genom en boll som går i en vacker båge över Stattena-försvaret. Erik dyker upp och får knät på bollen och skarvar in den förbi en chanslös Stattena-målvakt.

2-2 är ställningen i halvtid efter att lagen bytt en hel del chanser, känslan är dock att Stattena leder något på poäng.

 

I halvtid har laget ett bra snack, flertalet byten görs och framförallt görs en del smärre korrigeringar för att täppa till de luckor som uppstått.

 

Inledningen av andra halvlek går lite i samma fotspår som första avslutades. Stattena har ett litet övertag och får en frispark strax utanför straffområdet. Isak räddar skottet nere i sitt vänstra hörn men Östra-försvaret är lite passivt och Stattena får ta både första och andra-returen och lyckas stöta bollen i mål till 2-3. Isak gör vad han kan men är chanslös när det blir flertalet returer.

 

Efter Stattenas ledningsmål blir Östra som förbytt och ändrar helt på matchbilden. Presspelet och passningarna börjar sitta där det ska och det infinner sig ett mod i samtliga spelare.

Inställningen och kampviljan gör att man vinner otroligt mycket andrabollar vilket genererar en hel del farligheter. Till sist får man islossning och bollarna rullar in med jämn takt. Först bryter Erik igenom flertalet försvarare och ordnar en straff som Joel Wallberg förvaltar säkert till 3-3. Bara minuten senare så stressar Östra återigen till sig bollen inne i Stattenas straffområde och en passning snettinåt från vänster gör att Fabian vackert kan placera in 4-3 i bortre hörnet.

Nästa mål kommer inte långt därefter efter en riktigt fin pass av Lukenz Banovni, Bollen slås i luften, rakt fram från mittplan och landar på foten på hans bror Vittorio Lottante som löpt sig fri bakom motståndarnas backlinje. En fin mottagning senare och mot en utrusande målvakt så vrickar Vittorio bollen perfekt sidan om målvakten till 5-3. Lukenz tar en sällan skådad maxlöpning från mittplan för att gratulera brorsan till målet.

Trots fortsatt Östra-övertag så lyckas Stattena krypa närmare när man på en av få chanser lyckas få in bollen till en reducering. Efter ett par fina vändningar i straffområdet så lyckas deras spelare slå bollen i mål till höger om Isak.

6-4 till Östra kommer en stund senare när en fin boll in i straffområdet plockas ner av Alfons Sjövall vid bortre stolpen. Alfons får en bra touch och lyckas sedan peta bollen under Stattena-målvakten som rusat ut. Bollen rullar sakta över mållinjen efter att målvakten fått en liten touch på den.

I matchens slutminuter lyckas Joel fastställa slutresultatet till 7-4 genom ett fint avslut från snäv vinkel från vänstra delen av straffområdet. Bollen sitter i nättaket bakom målvakten.

 

Många spelare som klev fram och stora plus går till Erik Bill som med sin aggressiva spelstil vinner många bollar och skapar chanser både till sig själv och sina medspelare. Även Albin Windfäll gör en bra match i försvaret och Joel Wallberg visar upp fin teknik och får göra två mål. Extra kul också att lagets båda spelare födda 2008 (Vittorio och Alfons) får göra vars en balja!

 

Mycket positivt att ta med sig från matchen och laget ser framemot internmatchen på onsdag 6/3 där man ställs mot seniorernas kombinerade B+A.

Matchen spelas på Vidablick i Mörarp med start 20.00. 

 

 

Startelvan:   Avbytare:  
1. Isak Henriksson   3. Hugo Leveau  
2. Malte Nilsson   5. Noah Persson Landgren  
6. Moltaz Nilsson   9. Joel Wallberg 2 mål
8. Lukenz Banovni   19. Haidar Talib  
10. Fabian Mansur 1 mål 21. Vittorio Lottante 1 mål
11. Erik Bill 1 mål    
13. Tias Edvardsson Sörensen      
14. Ludvig Skaring      
16. Elias Haugen 1 mål    
20 Albin Windfäll      
22. Alfons Sjövall 1 mål    

 

Dags för andra träningmatchen! Vidablick IP, 2/3 kl 12.00!
2024-03-02 03:08

Vidablick IP, konstgräs

2/3 kl. 12.00

Helsingborg Östra IF - Stattena IF

 

Laget har senaste veckorna fått matcher inställda pga. att motståndarna haft svårt med skador och sjukdomar och därför har det gått ett antal veckor sedan senaste matchen. Nu är det dock återigen dags och man ställs, precis som senast, mot Stattena IF.

Laget kommer från en riktigt bra träningsvecka med hög intensitet, fart och kvalité och vi ser med tillförsikt fram emot att ta revansch mot Stattena efter att ha gjort en mindre bra match mot dem i början av februari.

Veckorna som gått sedan dess verkar ha gett resultat på framförallt ork och löpvilja och med det har vi förhoppningsvis mycket vunnet.

 

Truppen till matchen:

 

20. Albin Windfäll

22. Alfons Sjövall

16. Elias Haugen

11. Erik Bill

10. Fabian Mansur

19. Haidar Tali

3. Hugo Leveau

99. Isak Henriksson

9. Joel Wallberg

14. Ludvig Skaring

8. Lukenz Banovni

2. Malte Nilsson

6. Moltaz Nilsson

5. Noah Persson Landgren

13. Tias Edvardsson Sörensen

21. Vittorio Lottante

 

 

 

Träningsmatch inställd!
2024-02-18 10:04

Dagens (18/2) träningsmatch mellan Helsingborg Östra J - Brunnby FF J är tyvärr inställd då Brunnby tvingats lämna återbud..

 

//Tränarstaben

Förberedelserna i full gång!
2024-02-01 16:24
Joel Wallberg - Dagens "segrare" i konditionsövningen!

Juniorlaget är nu inne på sin andra vecka av försäsongsträning och en del fokus läggs för tillfället på konditionsträning.

Idag 31/1 körde vi bl.a. en övning som bl.a. kallas "varbergaren" (spelarna vill vi ska kalla den "Östran" istället) där det går ut på att inom en viss tid löpa 6 st halvplansvändor. Spelarna väljer själv sitt tempo men det skulle klaras inom tidsramen. Detta genomfördes tre gånger med lite vila emellan. Av reaktionerna att döma så var det ganska tufft men spelarna tog på sig uppgiften och framöver kommer tidsramen som ges minskas i takt med att de förhoppningsvis orkar mer. 

 

Nästa vecka är det fortsatt träning på måndag och sedan är det onsdag 7/2 dags för första träningsmatchen "hemma" på Vidablick mot Stattena kl. 20.00! Väl mött!

 

//Kevin och Henrik

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Träning, Bållevi , 16/07 18:30
Träning, Medevi , 18/07 18:30
Träning, Bållevi , 23/07 18:30
Träning, Medevi , 25/07 18:30
Träning, Bållevi , 30/07 18:30
Träning, Medevi , 01/08 18:30
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer