ANDRA RAKA SEGERN FÖR B-LAGET
2022-04-20 21:20
Kapten Fellving spänner musklerna.

I strålande solsken och hyfsat mycket publik så gjorde B-laget sin hemmapremiär mot gästande HAIS på Medevi.

Efter måndagens bortapremiär mot Gantofta där Östra gick segrande ur grannfejden med 3-1 så var förväntningarna höga inför dagens match.

Det var dock HAIS som inledde matchen bäst och visade upp pigga ben även om effektiviteten uteblev.

Då visade sig Östra vara mer effektiva, redan i 10:e minuten gör veteranen Pontus Nilsson 1-0 för hemmalaget efter ett fint förarbete av ungtuppen Kasper Engström.

Även om HAIS var piggare inledningsvis så var det ett misstag i Östras bakre led som ledde fram till 1-1 efter en kvart, inte helt orättvist.

Det dröjde dock bara 2 minuter innan åldermannen Kevin Söderberg petar in 2-1 för hemmalaget, enligt målskytten själv ett fantastiskt mål.

Med halvtimmen spelad fick även högerbacken Alexander Jörgensen näta, plötsligt var det 3-1 vilket stod sig till paus.

HAIS var bra i början sedan kändes Östra stabila fram till halvtid.

Den andra halvleken var inte lika underhållande, dock fanns det några ljuspunkter.

I 64:e minuten avgör Kasper Engström matchen genom att göra 4-1, att HAIS sedan lyckas få in 2 sena reduceringar på övertid gör att slutsiffrorna skrivs till 4-3 till Hbg Östra.

Rasmus Hallqvist gör en bra insats i Östras mål, Kasper Engström var riktigt bra men dagens mest lysande spelare var mittfältseleganten Elliot Lindgren  som gjorde det mesta rätt idag.